Kurs Windows Server 2016 OS Infrastruktura

Kurs Windows Server 2016 OS – Infrastruktura

Opis kursa

Kurs je koncipiran tako da pruži osnovna znanja i veštine potrebne za praktičnu upotrebu Windows Server 2016 operativnog sistema. Podeljen je u logičke celine, koje na detaljan način prikazuju praktičnu upotrebu Windows Servera. Na samom početku kursa prikazan je način kreiranja virtualnih mašina i domenskog okruženja, tako da polaznik može sam da kreira svoje okruženje, koje će prolaskom kroz module moći da nadograđuje. Uz teorijska znanja stiču se i praktične, upotrebljive veštine. Kako se informacione tehnologije usavršavaju i razvijaju neverovatnom brzinom, virtualzacija i Cloud Computing su sve prisutniji, pa je i ovaj kurs prilagođen upravo najnovijoj tehnologiji virtualizacije sa Windows Server 2016 operativnim sistemom, uz instalaciju i konfiguraciju samog operativnog sistema i osvrt na infrastrukturu i međusobno povezivanje više servera.


Potrebno predznanje iz neke oblasti ili kursa

Neophodno je osnovno poznavanje rada sa Windows operativnim sistemima, kao što su Windows 10, 8.1, 8 ili 7.  Takođe je neophodno da znate i da konfigurišete i instalirate hardverske komponente i drajvere, kao i da poznajete osnove umrežavanja računara i Ipv4 protokol, a i koncept rada server–klijent. Ukoliko vam nedostaju znanja o načinu rada osnovnih servisa Windows Servera 2016 ili je potrebno da se podsetite istih, na raspolaganju vam je kurs „Osnove Windows Servera 2016”, u kojem možete pronaći sve neophodne informacije za početak rada sa ovim serverskim operativnim sistemom. 

Cilj kursa

Cilj je da se polazniku pruže neophodna znanja i veštine kako za praktičan rad sa Windows Server 2016 operativnim sistemom, tako i za polaganje ispita vezanih za međunarodnu sertifikaciju. Kurs prikazuje instalaciju, konfiguraciju i alate za upravljanje virtualizacijom, uređajima za skladištenje podataka i tehnologijama visoke dostupnosti, odnosno puža osnovna znanja pomoću kojih je moguće kreirati virtualno okruženje bez jedne tačke otkaza i održavanje takvog sistema.


 

 • Procena vremena

  23h 9min

 • Broj modula

  10

 • Broj lekcija

  36

 • Broj testova

  46

 • Kategorija

  Administracija (mreža)

 • Paket

  Gold kurs

              
 • Kategorija

  Administracija (mreža)

Pogledajte ostale kurseve

Kreirajte personalizovani set kurseva po svojoj meri