Exchange Server 2013 administracija mreža

Kurs Exchange Server 2013

Opis kursa

Kurs Exchange Server 2013 je koncipiran tako da polaznicima omogući sticanje znanja i veština potrebnih za planiranje, dizajn i razvoj Exchange Servera u novom ili postojećem Exchange okruženju. Kurs počinje uvodnim upoznavanjem sa Exchange Serverom, zatim se prelazi na detaljan opis potrebnih preduslova i sam proces instalacije Exchange Servera, da bi kasnije, kroz prikaz pojedinačnih funkcionalnosti, bilo zaokruženo upoznavanje polaznika sa Exchange Serverom.

Pažnja je posvećena razvoju Exchange rešenja kako kroz komandni prompt, odnosno Exchange Management Shell, tako i kroz primere konfigurisanja u grafičkom korisničkom okruženju. U kursu su obrađene sve osnovne funkcionalnosti koje Exchange Server poseduje, ali su prikazana i neka od naprednih podešavanja.

Ciljevi kursa

Cilj kursa je da korisniku pruži znanja i odgovore na realne situacije na koje može naići prilikom podizanja jednog Exchange Servera. Detaljno su predstavljene teorijske osnove na kojima je Exchange baziran, pri čemu su na adekvatan način prikazani načini upotrebe i konfigurisanja pojedinih funkcionalnosti.

Koncept kursa je takav da su u svakoj oblasti konfiguraciona podešavanje predstavljena na različite načine, a neretko su identična podešavanja prikazana i kroz Management Shell i kroz GUI. Cilj je da nakon uspešnog savladavanja ovog kursa polaznici razumeju osnovne koncepte razvoja Exchange okruženja.

Ideja je da polaznik stekne potrebna znanja iz domena instaliranja, konfiguracije i razumevanja Exchange Servera, ali i iz domena upravljanja njime, i da sam ume da implementira sva rešenja koja u produkcionom okruženju mogu da mu zatrebaju. Polaznici će naučiti kako da procene koje će im funkcionalnosti i alati biti potrebni u konkretnim situacijama, kao i koja podešavanja i koje metode najviše odgovaraju konkretnim zahtevima i konkretnom okruženju.

Potrebno predznanje iz neke oblasti ili kursa: Za efektivno praćenje kursa potrebno je dobro poznavanje Windows serverskih operativnih sistema. Poželjno je, ne i neophodno, poznavanje računarskog hardvera. Poželjno je iskustvo u radu u komandno-linijskom okruženju.  

 • Procena vremena

  47 h 47 min.

 • Broj modula

  7

 • Broj lekcija

  23

 • Broj testova

  30

 • Kategorija

  Administracija mreža

 • Paket

  CA paket

              
 • Kategorija

  Administracija (mreža)

Pogledajte ostale kurseve

Kreirajte personalizovani set kurseva po svojoj meri