Kurs Cambridge Computing Science

Kurs Cambridge Computing Science

Kurs Cambridge Computing Science je osmišljen i pripremljen za pravilno upoznavanje sa različitim računarskim tehnologijama podržanim od univerziteta Kembridž. Podeljen je u module i nastavne jedinice u kojima se obrađuju teme od prikaza brojeva, multimedije, različitih tipova softvera do hardvera računara. Hardverski deo je vezan za arhitekturu procesora i samo funkcionisanje procesora. Pretposlednji deo rezervisan je za bezbednost i zaštitu podataka, dok se u poslednjem delu obrađuju strukture podataka i algoritmi.

Kurs Cambridge Computing Science - opic i ciljevi

Upoznavanje sa prikazom brojeva i samim pojmom multimedije kod informacionih tehnologija. Polaznik će steći sposobnost da prepozna i pravilno koristi ulazne i izlazne uređaje i uređaje za skladištenje koji se koriste kod računarskih sistema, moći će da prepozna radnu memoriju i razume funkcionisanje električnih logičkih i Flip-flop kola.

Detaljno poznavanje osnove rada kod procesora, procesorskih instrukcija, RISC procesora i paralelnog procesuiranja. Pravilno korišćenje operativnog sistema i dodatnih programa, upoznavanje sa programskim bibilotekama, savladavanje tehnika za najbolju moguću zaštitu i bezbednost podataka i upoznavanje sa malicioznim softverom. Upoznavanje sa algoritmima i tehnikama njihovog dizajniranja i analize. Razvoj veština prepoznavanja različitih struktura podataka i dobrobiti koje te strukture nose.

Potrebno znanje: Potrebno je osnovno znanje rada na računarima.

 • Procena vremena

  13h 29min

 • Broj modula

  6

 • Broj lekcija

  20

 • Broj testova

  26

 • Kategorija

  Programiranje

 • Paket

  Silver kursevi

              
 • Kategorija

  Programiranje

Pogledajte ostale kurseve

Kreirajte personalizovani set kurseva po svojoj meri