Android Geolocation and Sensor Programming

Kurs Android Geolocation and Sensor Programming

Opis kursa

Kurs Android Geolocation and Sensor Programming će se baviti ilustracijom različitih naprednih tehnika pomoću kojih programeri prilikom razvoja Android aplikacija koriste brojne hardverske komponente koje Android uređaji poseduju. Tokom ovog kursa savladaćete tehnike koje će aplikaciji omogućiti prijem i obradu podataka o trenutnoj lokaciji Android uređaja. Korišćenje ilustrovanih tehnika omogućiće vam da širokom spektru različitih Android aplikacija pružite uvid u trenutnu lokaciju uređaja. Bez obzira na to da li će se takvi podaci koristiti za markiranje korisnički kreiranih podataka ili za kontinuirano slušanje promene lokacije.

Po završetku kursa dobijene podatke o lokaciji bićete u stanju da korisniku prezentujete korišćenjem Google Maps servisa. Ovaj kurs baviće se i različitim tehnikama za dobijanje podataka brojnih senzora koje Android uređaji poseduju. Kurs pokriva sve relevantne senzore kretanja, pozicije i okruženja, pomoću kojih će aplikacije koje kreirate moći da dođu do različitih informacija o svom okruženju. Kurs ilustruje i kreiranje dve realne Android aplikacije, Running Tracker i Compass, unutar kojih su realizovane funkcionalnosti Android platforme obrađene u ovom kursu.

Potrebno predznanje

Da biste bez poteškoća pratili ovaj kurs potrebno je da posedujete predznanje iz kurseva Core Java Programming, Advanced Java Programming, Introduction to Android Application Development i Advanced Android UI Design and Programming.

Cilj kursa

Cilj kursa je da polaznici steknu veštine pomoću kojih će kreirati Android aplikacija koje koriste podatke senzora i lokacije, kao i funkcionalnosti Google Maps servisa.

 • Procena vremena

  56h 19min

 • Broj modula

  3

 • Broj lekcija

  15

 • Broj testova

  19

 • Kategorija

  Programiranje

 • Paket

  Gold kurs

              
 • Kategorija

  Programiranje

Pogledajte ostale kurseve

Kreirajte personalizovani set kurseva po svojoj meri